7e in Alanya, 3e in eindklassement Europacup!
Door: Birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
29 Oktober 2007 | Turkije, Alanya
Vorige week ging ik naar Alanya voor de finalewedstrijd van het Europese circuit, die zoals verwacht ontzettend sterk bezet was. Ik ging niet helemaal goed voorbereid naar deze wedstrijd door een lichte voetblessure, opgelopen na de wedstrijd in Rhodos. Hierdoor had ik 2 weken niet gelopen, en stond ik dus niet helemaal fit aan de start.
Met ca 40 dames startten we vanaf het strand van Alanya voor de 1,5 kilometer zwemmen. Ik had een slechte start en lag gelijk al 2 meter achter (wat goed te zien is op de foto...) maar zwom daarna weer naar voren. Toch ging het niet helemaal lekker. Omdat er heel veel goede lopers aan de start stonden, wilde ik het veld met zwemmen al flink uit elkaar trekken, zodat we met een klein kopgroepje op de fiets zouden springen. Dat lukte me niet, ik kon niet goed tempo maken en toen kreeg ik ook nog de laatste 500m kramp in mijn voet! Dat had ik nog nooit gehad. Ik kon toen alleen maar 'rustig' doorzwemmen met mijn armen zonder mijn benen te gebruiken. Ik kwam wel in de kopgroep uit het water, maar de groep was erg groot (15 dames) en de 2e en 3e groep zaten erg dicht achter ons.
Het fietsen was erg gevaarlijk met heel slecht wegdek. Er waren 2 valpartijen in onze groep, waar ik bij een daarvan bijna betrokken raakte. Twee dames vielen vlak voor mijn neus over elkaar heen, en ik kon er maar net langs sturen. Onze groep reed niet echt goed door, en de 2e en 3e groep, met hierin een hoop goede lopers, deed er alles aan om het gat te dichten. Ik probeerde nog twee keer weg te fietsen, maar dat lukte helaas niet. 5 kilometer voor het einde van het fietsen haalde de 2e groep ons bij, waardoor we met 30 dames aan het lopen begonnen.
Ondanks dat ik 2 weken niet gelopen had, ging het lopen nog best goed. De eerste 2 ronden dacht ik nog teveel aan de pijn in mijn voet, maar de laatste 3 ronden ging het beter. Ik liep de 7e looptijd en werd dus ook 7e. Balen was wel dat plek 1 tot en met 5 werd ingenomen door dames uit de 2e groep. Als we dus weg hadden kunnen blijven met de kopgroep, dan had er veel meer ingezeten. Maar ja, het wedstrijdverloop heb je niet altijd in de hand. En de 7e looptijd van een groep van 30 dames, daar moet ik gewoon heel tevreden mee zijn.
Al met al was ik dus best tevreden over deze prestatie. En ik werd 3e in de eindranking van de Europacup! Hiermee haalde ik zelfs teletext, het AD en de NRC.next!
Nu is het even afwachten hoe snel ik herstel van mijn voetblessure. Over 5 weken heb ik nog de laatste wedstrijd van het seizoen, de worldcup in Eilat. Hopelijk kan ik snel weer vol trainen en kan ik goed voorbereid naar deze wedstrijd.
Tot gauw en groetjes! Birgit
29 Oktober 2007 - 13:09
Mikem Multi:
Ik ben super trots op je.
Ga zo door
Doe de groeten aan Jochen.
MM