4e in ETU-premium cup Poznan!
Door: Birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
01 Augustus 2008 | Polen, Poznań
Afgelopen weekend was ik in Polen voor de derde ETU-premium cup van dit jaar. Er stonden veel goede atleten aan de start, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden.
We zwommen in de roeibaan van Poznan, waar de Nederlandse roeiers vorige maand hun Olympische kwalificatie veilig stelden. Het was een geweldige locatie voor een wedstrijd, en het was ook nog eens geweldig weer! Hoewel, volle zon met 32 graden was wel iets teveel van het goede... gelukkig kan ik erg goed tegen de warmte, dus ik verwachtte niet al te veel problemen.
Mijn start was erg slecht, maar na 750 meter zwemmen kon ik weer goed naar voren komen. Ik kwam als 4e van de de kopgroep van 6 uit het water en zat ook als 4e op de fiets. Toen maakte ik een kleine inschattingsfout door niet gelijk naar de eerste 2 dames te fietsen, maar eerst mijn schoenen aan te trekken. Die dames, de Amerikaanse Jenna Schoemaker en de Deense Helle Frederiksen, reden samen keihard weg, en ik bleef over met de Poolse Ewa Dederko, de Nieuw-Zeelandse Taryn Mcleod en de Ukrainse Inna Tsyganok. Van die drie werkte Ewa goed mee, maar de andere twee waren niet sterk genoeg om mee te helpen. Dat was super balen, want terwijl de voorsprong van Schoemaker en Frederiksen langzaam maar zeker toenam, werden wij ingelopen door een tweede groep van 10 dames, met een aantal goede lopers.
Met zijn 14-en kwamen we dus de wissel in, en ik ging als eerste weg voor het lopen. En ik liep weer super! Ik voelde me heel erg sterk. Ewa Dederko en de Finse Kaisa Lehtonen haalden me nog bij, maar verder liep ik iedereen eruit! Dat had ik niet verwacht. Ik kreeg alleen na 2 kilometer al last van blaren op allebei mijn voeten. Nieuwe schoenen... de laatste 5 km was een lijdensweg, maar gelukkig kon ik mijn positie handhaven. Ik haalde Schoemaker nog in en werd dus 4e in deze premium cup! Daardoor sta ik weer 3e op de Europese ranglijst. Ik was echt super tevreden, ik ben weer in vorm aan het komen. Wel onwijs jammer dat ik niet bij Frederiksen en Schoemaker had kunnen aansluiten op de fiets, dan had ik voor de winst gelopen... Maar goed, ik leer elke wedstrijd weer bij.
Volgende week doe ik mee aan de open Duitse Kampioenschappen in Gelsenkirchen. Dat zal een ontzettend spannende wedstrijd worden, met alle goede Duitsers die zichzelf nog even willen testen voor de Olympische Spelen. Hopelijk gaat het net zo goed als vorig jaar, toen ik hier won. Dat zal dit jaar wel heel moeilijk worden, maar ik ga in ieder geval knallen.
Tot gauw, groetjes! Birgit
01 Augustus 2008 - 14:00
Mike Multi:
ik lees niet altijd je berichten.
Geweldig goede race, en zo gaaf dat je steeds beter gaat lopen !
Ik ben nog steeds erg trots op je, al loop je niet meer in het paars.
Doe je mannetje de groeten.
Mike Multi