plannen voor de toekomst - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Birgit Cals- Berk - WaarBenJij.nu plannen voor de toekomst - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Birgit Cals- Berk - WaarBenJij.nu

plannen voor de toekomst

Door: Birgit

Blijf op de hoogte en volg Birgit

31 Mei 2010 | Nederland, Maastricht

Beste vrienden en belangstellenden,

Ik val maar gewoon met de deur in huis: Via deze weg wil ik jullie vertellen dat ik dit voorjaar heb besloten dat 2010 mijn laatste jaar als professioneel triathlete wordt.

Na 4 Nederlandse titels en jarenlang op wereldniveau te hebben meegedraaid, heb ik zin in andere uitdagingen. Al sinds 2000 ben ik voor Nederland uitgekomen op EK’s en WK’s, Europa Cups en Worldcups. Ik heb intens genoten van alles wat ik in de afgelopen 10 jaar heb meegemaakt, maar ik heb het gevoel dat het nu tijd wordt voor een maatschappelijke carriere.

Natuurlijk ga ik van dit laatste jaar een superjaar maken met dito prestaties. Daar heb ik ook ontzettend veel zin in. Triathlon is nog steeds het allerleukste wat er is! Eigenlijk verandert er dit jaar niet zoveel, ik zal gewoon uitkomen op de grote internationale wedstrijden. Juist omdat ik weet dat het allemaal voor de laatste keer is ga ik er voor de volle 100% tegenaan zodat ik aan het einde van het jaar tevreden terug kan kijken op een mooie topsportcarriere. Een topsportcarriere waarin ik over de hele wereld heb gereisd, geweldige vrienden heb gemaakt en vele jaren het beste uit mezelf heb gehaald. Deze keuze houdt natuurlijk wel in dat ik mijn Olympische droom vaarwel heb moeten zeggen, maar dat maakt mijn positieve gevoel er niet minder om. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in Londen langs de kant kan staan om te juichen voor de aanstormende talenten die we nu in Nederland hebben.

Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat mijn ongeluk in Zuid-Afrika ook mede de reden is voor mijn beslissing, maar dat is absoluut niet het geval. Het is natuurlijk wel jammer dat ik mijn laatste jaar met een achterstand begonnen ben, maar ik heb er het volle vertrouwen in dat alles op zijn pootjes terecht komt. Blessures horen nu eenmaal bij topsport.

Dit jaar doe ik nog drie triathlons op nederlandse bodem. Met deze drie wedstrijden heb ik een speciale band en ik kijk er dus enorm naar uit om hier nog één keer aan de start te staan; het NK sprint in Stein, het NK Olympische afstand in Holten en de triathlon van Aalsmeer. Bij de triathlonclub Multi-Supplies/Oceanus Aalsmeer ben ik als 11-jarige met triathlon begonnen en hier is het plezier en de liefde voor de sport gegroeid. Om hier mijn laatste wedstrijd te doen voelt goed, het maakt de cirkel rond. Het is vooral voor mij persoonlijk een mooie afsluiting met al mijn familie en vrienden die in Aalsmeer altijd aan de kant staan.

Ik hoop dat iedereen begrip heeft voor mijn beslissing. Voor mij voelt het in ieder geval als een heel positieve keuze, en het geeft me veel rust dat ik die keuze ook uitgesproken heb. Natuurlijk zal ik na dit jaar niet zomaar verdwijnen uit de triathlonwereld, ik blijf gewoon lekker sporten, maar niet meer als full-time atleet.

Tot gauw, het volgende bericht zal weer gewoon over mijn wedstrijden gaan hoor.

Groetjes, Birgit

• 31 Mei 2010 - 10:18

Joris:

Spannend Birgit,
    Ben benieuwd naar de keuzes voor je "Maatschappelijke carriere" en denk dat het wel snor zit met jullie!

Veel succes en plezier!

Joris

• 31 Mei 2010 - 23:01

Kim:

Wat jammer zeg!
    Maar ook heel goed te begrijpen. Ik wens je heel veel succes en plezier met alles wat je doet.

En alvast heel veel succes voor in Stein. Ik sta zeker langs de kant om je aan te moedigen!

Groetjes Kim

• 14 Juni 2010 - 18:58

Stephanie:

Birgit,

Een moedige beslissing!

In Aalsmeer sta ik langs de kant om je aan te moedigen.

Groetjes aan Jochen,

Stephanie

Birgit

Hallo! Op deze site vertel ik over mijn belevenissen als proftriatleet. Mijn trainingskampen, wedstrijden en verder alle andere dingen die ik meemaak. Veel leesplezier! Groetjes, Birgit Ik word gesponsord door: Berk Accountants en Belastingadviseurs, Multi-Supplies, Hoekwater BV, Topsport Limburg Go for Gold, Sjefke Janssen bikes Elsloo, Ridley, Snellewielen.nl, Ron for Run, Kiwami triathlonwear, Enduro Sportz, Lifestyle fitness Sittard, Anatripsis Achilles Stein.