10 km van Brunssum en andere spannende verhalen
Door: birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
04 April 2006 | Nederland, Maastricht
Na een super geslaagd trainingskamp ben ik nu weer terug in Nederland. Ik was vorige week zaterdag eigenlijk al terug, maar toen moest ik gelijk aan de bak voor een presentatie over mijn afstudeerscriptie op SOJA (Symposium voor Onderzoek door Jonge Archeologen) op de Vrije Universiteit, en had ik het te druk om deze pagina aan te passen. Mijn presentatie is nu gelukkig achter de rug, en kan ik na een rustweekje weer volop gaan trainen.
Zondag heb ik in Brunssum een 10 km gelopen als trainingswedstrijdje. Het was een erg zware wedstrijd met veel wind en een zwaar parcours, dus was ik redelijk tevreden met mijn 41.09, vooral omdat ik die dag ook al 5 km gezwommen had en 55 km gefietst. Ik werd met deze tijd toch nog 3e bij de dames.
Gelukkig is het weer hier in Nederland tijdens mijn verblijf in Portugal iets warmer geworden, al vallen er natuurlijk nog behoorlijk wat buien. Nu is nat worden zo erg nog niet, maar na wat ik gisteren mee maakte hoop ik dat het nu toch gauw zomer wordt...
Wat is er dan gebeurd? Nou, ik fietste gisteren na de zwemtraining in Stein terug naar Maastricht. Toen ik in het open veld langs het kanaal reed, begon het keihard te hagelen en te regenen. Ik zag geen hand voor ogen, maar dacht ik kan beter hard doorfietsen. Dat deed ik dus, tot opeens totaal uit het niets de bliksem een paar meter naast mij insloeg! Ik ben me nog nooit zo kapot geschrokken. Ik ben gelijk afgestapt, heb mijn fiets in de grepppel gegooid en ben er zelf achteraan gesprongen. Ik was doodsbang, en dacht ik moet zo laag mogelijk blijven voor het geval er nog een blikseminslag komt. Dat moet er raar uit hebben gezien voor de aardige mensen die in hun auto langsreden en mij een lift terug naar Stein hebben gegeven.... Maar goed, ik leef nog en mijn haar staat niet meer overeind :-)
De komende twee weken heb ik weer zware trainingen op het programma staan, dan een rustweek en 24 april ga ik weer op trainingskamp naar Cesenatico (Italië) met onder andere Jenette Tolhoek en Wieke Jörgensen-Hoogzaad (ik hoop dat ik de naam goed schrijf). Heerlijk, ik heb er nu al zin in!
Groetjes!
Birgit