17e op EK triathlon!
Door: Birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
05 Juli 2007 | Denemarken, Kopenhagen
Na mijn geweldige wedstrijd in Stein vorige week, ging ik vol goede moed naar Kopenhagen voor het EK triathlon elite.
Ik zwom weer geweldig in het 15 graden koude water van de haven van Kopenhagen, en zat na een goede wissel als 4e dame (van de 56) op de fiets. Ik zat in de kopgroep met 5 andere dames, waaronder Vanessa Fernandez. We werkten erg hard op het winderige parcours, maar de groep was te klein om de achtervolgende groep met goede fietsers voor te blijven. Doordat medaillekandidaat Michelle Dillon twee knechten had meegenomen om haar naar voren te rijden, kwam ook nog de derde groep terug. Toen dat gebeurde, ben ik achterin de groep van ca 30 dames gaan zitten. Ik vond dat ik dit keer maar op mijn lopen moest vertrouwen. In de laatste 500 meter reed ik door een paar goede bochten nog wel van plek 30 naar plek 1 en ging zo als eerste de wissel in, om er als 2e weer uit te komen na Fernandez.
Ik liep weer heel erg goed, en werd 17e na een heftige strijd met Marion Lorblanchet (10e in de worldcup van Madrid) en Tanya Haibock (ook een heel goede loopster). Ik wist ze er allebei uit te sprinten. Ik wist niet dat ik dat kon! Ik liep 37:30 en was hier heel tevreden mee. De vreugde werd alleen een beetje bedorven omdat ik 10 meter van plek 16 eindigde, wat een plek in de Beijing selectie van 2008 zou hebben opgeleverd. Was ik maar iets eerder gaan sprinten... Maar goed, ik moet hier gewoon super tevreden mee zijn. Ik ben op de goede weg, dus die top 16 haal ik vast nog wel dit jaar.
Lisa Mensink deed ook mee voor Nederland en eindigde op een 22e plaats. Zie voor de volledige uitslag www.triathlon.org.
De komende weken ga ik op trainingskamp in Font Romeu. Voor het eerst op hoogtestage, ik ben benieuwd hoe dat bevalt!
Groetjes, Birgit