Zuid-Afrika! - Reisverslag uit Potchefstroom, Zuid-Afrika van Birgit Cals- Berk - WaarBenJij.nu Zuid-Afrika! - Reisverslag uit Potchefstroom, Zuid-Afrika van Birgit Cals- Berk - WaarBenJij.nu

Zuid-Afrika!

Door: Birgit

Blijf op de hoogte en volg Birgit

29 Januari 2008 | Zuid-Afrika, Potchefstroom

Hallo allemaal!

Hier een berichtje uit Zuid-Afrika! We zijn hier weer 3 weken op hoogtestage met de Nederlandse selectie. Vandaag is de 'kritische 4e dag' dus hebben we rustdag. Als je deze dag te hard traint, dan verpruts je de hele hoogtestage. Vandaar dat we vandaag alleen rustig hebben gefietst en gezwommen. Het weer is heerlijk, 28 graden en zonnig. Er zijn ontzettend veel andere atleten, zowel lopers als triatleten uit alle landen van de wereld (hongkong, Polen, Duitsland, Belgie, Zweden, etc). Het is vooral zo druk omdat veel lopers niet naar Kenia af kunnen reizen gezien de politieke situatie daar. Maar voor ons is het heel gezellig, de atletiekbaan is 's middags bomvol met allerlei wereldtoppers en dat is natuurlijk een geweldige sfeer om in te trainen.

Met mijn voetblessure gaat het langzaam beter, ik ben het lopen weer aan het opbouwen maar ik mag nog steeds maar 'minuutjes lopen'. Morgen mag ik 3x6 minuten... Maar goed, ik moet het rustig opbouwen want ik wil natuurlijk niet dat ik straks weer last krijg. Fietsen en zwemmen gaat gelukkig goed, en vooral het fietsen is heerlijk hier. Wat geweldig om lekker in je korte broek en fietsshirt te kunnen gaan in plaats van met dikke broek, 5 zweetshirts, muts, wanten, overschoenen, en het dan nog na 1,5 uur ijskoud hebben. Natuurlijk moeten we wel oppassen niet te verbranden met onze witte melkflessen...

Even wat anders: De meeste mensen zullen het al wel gehoord hebben, maar ik heb besloten met ingang van dit jaar niet meer voor TTTL uit te komen. Ik heb 2 jaar met veel plezier in het team gezeten, maar we hadden bij nader inzien een verschillende kijk op wat topsport inhoudt. We zijn na goed overleg uit elkaar gegaan, en vanaf dit jaar zal ik dus als een 'eenvrouwsteam' verder gaan met mijn hoofdsponsor MRIbv. Daarnaast blijft de loopzaak Ron For Run mij ook steunen, en ben ik verder op zoek naar andere sponsoren (ideeen zijn meer dan welkom).

Verder nog een leuk nieuwtje: ik ben genomineerd voor de titel sporter van Maastricht van 2007! De uitreiking zal 19 maart zijn, en ik ben genomineerd met de hardloper Patrick Stitzinger, de voetbalster Karin Stevens en de damesatletiekploeg van Maastricht.

Ik laat gauw weer wat horen uit Zuid-Afrika en hopelijk kan ik dan wat foto's plaatsen!

Tot gauw, groetjes,

Birgit

• 29 Januari 2008 - 19:48

Frank Kleyn:

Veel plezier met trainen en geniet van het mooie weer, daar zijn we hier jaloers op. hartelijke groet

• 03 Februari 2008 - 15:37

Birgit:

Ps. Naast mijn Maastrichtse sponsors word ik natuurlijk ook nog ondersteund door mijn trouwe sponsors Hoekwater VOF, Berghoef accountancy en Multi-supplies. Excuus!

• 14 Februari 2008 - 13:45

Jenette:

Hoi Birgit,
    mooi te lezen dat het weer goed met je gaat qua voet, en het trainen in Zuid Afrika is heerlijk zo te lezen!! Succes met je verdere voorbereiding op het seizoen en die andere voorbereidingen voor eind aug...
    Hoop je gauw te zien
    Knuffel
    ps: kijk uit voor mega grote krekels in de slaapkamer hé..!!

Birgit

Hallo! Op deze site vertel ik over mijn belevenissen als proftriatleet. Mijn trainingskampen, wedstrijden en verder alle andere dingen die ik meemaak. Veel leesplezier! Groetjes, Birgit Ik word gesponsord door: Berk Accountants en Belastingadviseurs, Multi-Supplies, Hoekwater BV, Topsport Limburg Go for Gold, Sjefke Janssen bikes Elsloo, Ridley, Snellewielen.nl, Ron for Run, Kiwami triathlonwear, Enduro Sportz, Lifestyle fitness Sittard, Anatripsis Achilles Stein.