5e in Weisswampach
Door: Birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
05 September 2008 | Luxemburg, Luxemburg
even snel een berichtje over de ETU-cup in Weisswampach voordat ik weer op het vliegtuig stap naar Polen voor mijn volgende wedstrijd.
Ik zwom supergoed en kwam als eerste uit het water, 30 seconden voor de rest! Daar was ik heel tevreden mee. Het zwemmen voelde de laatste tijd wel goed aan, maar zo goed... Nadeel was wel dat ik alleen de fiets op ging, voor 4 rondjes op het supermooie maar heel heuvelachtige parcours. Ik was best sterk en mijn voorsprong groeide zelfs een beetje. Na 2 ronden werd ik wel ingehaald door de latere winnares Charlotte Morel, een echte Franse klimgeit. Wat ging die hard bergop zeg! Zij won ook de Alpe D'huez triathlon dit jaar. Ik kon een ronde aanklampen, maar toen moest ik haar laten gaan. De laatste ronde moest ik dus weer alleen doen, en ik begon mijn benen wel te voelen. Mijn voorsprong van 1 minuut op de achtervolgende groep werd steeds kleiner en vlak voor de wissel haalden ze me in. Dat was wel erg balen, zij waren natuurlijk nog hartstikke fris want ze hadden in de groep gefietst, terwijl ik alles alleen had gedaan. Maar gelukkig ging het lopen ook nog erg goed. In de eerste ronde liep ik nog lang op plek 3, maar in de 2e ronde stortte ik wat in. Ook het loopparcours was namelijk heel heuvelachtig. Ik werd door 3 dames ingehaald, maar gelukkig herstelde ik in de derde ronde weer wat en kon ik nog naar plek 5 lopen. Bijna haalde ik de nummer 4 nog in, maar dat redde ik net niet. Ik was wel heel tevreden met het lopen, 38.12 minuten op zo'n zwaar parcours. Bovendien was ik sneller dan mijn Duitse teamgenootje, die altijd veel harder loopt dan ik.
Weer een mooie wedstrijd dus. Op naar de volgende! Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, ik heb me het afgelopen weekend toch meer bezig gehouden met bruidstaart eten dan met trainen...
Nou ja, misschien gaat het dan juist wel goed. We zullen zien, nu ga ik snel naar de luchthaven!
Tot gauw, groetjes, Birgit