weer terug in Polen - Reisverslag uit Kędzierzyn-Koźle, Polen van Birgit Cals- Berk - WaarBenJij.nu weer terug in Polen - Reisverslag uit Kędzierzyn-Koźle, Polen van Birgit Cals- Berk - WaarBenJij.nu

weer terug in Polen

Door: Birgit

Blijf op de hoogte en volg Birgit

16 September 2008 | Polen, Kędzierzyn-Koźle

Hallo allemaal,

vorig weekend ging ik terug naar Kedzierzyn-Kozle, de ETU premiumcup die ik vorig jaar won. Natuurlijk was mijn voorbereiding nu wel iets minder goed; door de bruiloft had ik 3 weken bijna niet getraind, terwijl ik vorig jaar super in vorm was. Ik verwachtte dus niet om weer te winnen, vooral omdat het deelnemersveld weer zo ontzettend sterk was. Er deden niet zoveel dames mee (ca 25), maar de dames die er waren waren wel heel erg goed, waaronder een aantal dames die op de Olympische spelen gestaan hadden. Ik was als 6e geplaatst.

Dit jaar zwommen we wel in de rivier de Odra. Vorig jaar was het zwemmen nog verplaatst naar een meer omdat het zo hard had geregend dat de rivier te gevaarlijk was om in te zwemmen. Nu was het heerlijk weer en stroomde de rivier kalm. Ik zwom de eerste ronde niet zo goed maar kon de 2e ronde weer naar de kopgroep toe zwemmen. Ik kwam als 7e uit het water, net achter de kopgroep, maar na een goede wissel kon ik met de latere winnares Vendula Frintova aansluiten bij de kopgroep.

In deze groep van 8 zaten alle kanshebbers en ik was dan ook verbaasd dat de groep erg goed samen werkte, waardoor we een enorme voorsprong op de rest van het veld namen. Nadat de Nieuw-Zeelandse Rebeka Spence (voormalig wereldkampioen tijdrijden bij de junioren) was weggereden, werd het tempo zelfs nog wat opgevoerd. Ik merkte toen al wel dat ik niet zo fit was als een paar weken geleden.

Het lopen ging naar omstandigheden prima en ik liep lang op de 5e plek. Helaas was ik alleen in Polen, zonder coach, waardoor ik geen idee had hoeveel voorsprong ik had op de achtervolgende groep, waar nog een paar hele goede lopers inzaten. Daardoor werd ik 300m voor de finish nog verrast door de Poolse Ewa Dederko. Dat was erg jammer. Maar ik was erg tevreden met mijn 6e plek. Hierdoor hield ik mijn 3e plaats in de Europese ranking vast, en heb ik zelfs nog zicht op de 2e plaats!

De wedstrijd werd gewonnen door Vendula Frintova, voor Kathrin Muller en Radka Vodickova.

Ik heb nu nog 2 wedstrijden in het verschiet; 27 september de worldcup in Lorient in Frankrijk, en op 26 oktober de finalewedstijd van de Europacup in Alanya (Turkije). De worldcup is bizar zwaar bezet, dus de komende weken ga ik nog even hard trainen om de bruidstaart eraf te krijgen :-)

Tot gauw, groetjes!

Birgit Cals-Berk :-)

Ps. Ik heb nog wat trouwfoto's geplaatst!

• 16 September 2008 - 16:31

Aart:

He Brit,
    Zit nog even te genieten van je trouw foto's. God, wat was het een prachtige dag (en weekend)!
    Hug en succes met de trainingen voor de laatste wedstrijden.

Birgit

Hallo! Op deze site vertel ik over mijn belevenissen als proftriatleet. Mijn trainingskampen, wedstrijden en verder alle andere dingen die ik meemaak. Veel leesplezier! Groetjes, Birgit Ik word gesponsord door: Berk Accountants en Belastingadviseurs, Multi-Supplies, Hoekwater BV, Topsport Limburg Go for Gold, Sjefke Janssen bikes Elsloo, Ridley, Snellewielen.nl, Ron for Run, Kiwami triathlonwear, Enduro Sportz, Lifestyle fitness Sittard, Anatripsis Achilles Stein.