Weer terug op de berg!
Door: Birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
25 Mei 2009 | Frankrijk, Parijs
Hier een berichtje vanaf de hoge bergtop in Font Romeu, vanuit de ‘bunker’ van CNEA: ’Le Centre National Entrainement et l’Altitude’. Het is heerlijk om hier weer terug te zijn! Omdat de hoogtestage hier 2 jaar geleden zo ontzettend goed was bevallen, was ik eigenlijk een beetje bang dat het nu wat tegen zou vallen. Met name wat het weer betreft; in mei kan het hier echt spoken. Vorig jaar heeft het bijvoorbeeld alleen maar geregend en gesneeuwd in deze periode. Maar we hebben ontzettend geluk gehad; het lijkt wel zomer hier! De eerste week heeft het 2 dagen geregend (en gehageld, zie foto), maar gelukkig precies op de dagen dat ik niet hoefde te fietsen, en verder is het hier stralend zonnig geweest en wel 25 graden! Betere omstandigheden konden we niet treffen.
Er zijn niet zoveel atleten op het moment, maar genoeg om gezellig mee te praten tijdens het eten en om tijdens de trainingen naar te kijken. Er zijn bijvoorbeeld Ierse steeplelopers en een hele grote groep Poolse atleten. Als je die op de baan ziet lopen, geweldig! Echt indrukwekkend. Er was in de eerste week ook een Franse zwemmer die het wereldrecord op de 50m vrij kortebaan in zijn bezit heeft: 20,4 sec! Wat een beer van een kerel. Martijn Dekker en Luc van Es, die hier ook gelijk met mij zitten, wilden hem nog uitdagen voor een wedstrijdje, maar helaas was hij toen al vertrokken. Dat had ik graag willen zien… En verder is Paula Radcliff er natuurlijk, die hier in Font Romeu een huis heeft. Toch super als je aan het zwemmen bent terwijl de wereldrecordhouder op de marathon in de baan naast je aan het aquajoggen is...
Het trainen gaat ook super, ik heb ontzettend veel kunnen fietsen en vooral lopen. Ik ben al helemaal een met mijn nieuwe fiets, hij rijdt echt super. Toen we hier aankwamen lag er nog veel sneeuw. Heel apart om in je korte broek door de sneeuw te lopen! Door het goede weer is de sneeuw ondertussen bijna helemaal weggesmolten, met vele bergbeekjes als resultaat. Een mooiere omgeving om in te trainen vind je nergens volgens mij. En omdat er verder niets is (sobere kamers zonder tv en wc) kun je zonder afleiding alleen maar trainen, eten en slapen, en af en toe een boek lezen. Heerlijk! Jochen is ook mee en traint de meeste trainingen met me mee (behalve het zwemmen) en kan verder ongestoord aan zijn proefschrift werken als ik aan het slapen ben. Dat blijkt heel goed te werken gelukkig.
Het zit er nu alweer bijna op jammer genoeg, maar er staat weer veel leuks voor de deur. Deze donderdag vlieg ik naar Madrid voor de World Championships Series daar. Ik heb er ontzettend veel zin in, het seizoen gaat weer beginnen! En ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd wat het effect van deze hoogtestage gaat zijn. Dat is altijd afwachten, maar ik heb in ieder geval geweldig goed getraind, dus ik ben er klaar voor.
Tot de volgende keer, groetjes!
Birgit
26 Mei 2009 - 16:21
Birgit:
De foto's komen zsm, waarschijnlijk als ik weer thuis ben. Het internet hier is niet snel genoeg om de foto's in te laden. Groetjes!