Worldcup op het Olympisch parcours!
Door: birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
27 September 2006 | China, Beijing
De laatste triathlon van dit seizoen was ook de spannendste en mooiste; in Beijing op het Olympisch parcours! De triathlon wordt op een supermooie locatie gehouden (zie de foto's), en het was ontzettend gaaf om hier mee te mogen doen. De Olympische spirit waarde hier echt rond en het heeft me enorm gemotiveerd om ervoor te zorgen dat ik hier in 2008 ook aan de start mag staan!
Ook deze wedstrijd was weer supersterk bezet. Logisch, iedereen wilde natuurlijk het Olympisch parcours verkennen. Met 84 dames gingen we van start voor 2 rondes zwemmen. Ik zwom behoorlijk goed en kwam als 20e uit het water. Het fietsparcours was redelijk zwaar met in iedere ronde een lange beklimming. Het zwaarste van het parcours vond ik echter niet de berg. We moesten iedere ronde heen en weer door de wisselzone, waar ze over een afstand van 1,5 km tapijt hadden gelegd. Dit kwam omdat de wisselzone speciaal voor deze wedstrijd was aangelegd, en deze stalen constructie was nog niet geasfalteerd (volgend jaar is dat gelukkig wel het geval). Het was onwijs zwaar om over dit tapijt te fietsen, en omdat er ook nog een kleine steile beklimming in zat, werd het nog zwaarder.
Na de wissel kwam ik in een kleine groep terecht net achter de kopgroep. Ik fietste enorm sterk en na 1,5 ronde konden we aansluiten bij de kopgroep. Helaas had ik bij deze achtervolging heel veel kracht verspeeld, en na 3 ronden was het op. Ik had enorm veel moeite met het fietsen op het tapijt en omdat de lange beklimming hier gelijk na kwam, viel ik van de kopgroep af. Dit was enorm balen, want de groep erachter lag al op 3 minuten! Toen heb ik in mijn eentje rond gefietst voor ik in de laatste ronde door de 2e groep werd opgeslokt. Het lopen daarna ging redelijk, maar ik had natuurlijk veel meer kracht verspild dan de mensen die al vanaf het begin in de 2e groep zaten. Ik werd 45e, en gezien mijn startnummer (61) moest ik daar tevreden mee zijn. Maar ik baalde natuurlijk enorm dat ik niet in de 1e groep had kunnen blijven. Dan had ik een veel beter resultaat gehad. Helemaal frustrerend was dat er achteraf een dame naar me toe kwam om me te bedanken dat ik haar en de rest van de groep naar de 1e groep had gefietst! Volgende keer dus maar beter met mijn krachten omspringen... :-( Nou ja, ik leer nog elke wedstrijd bij.
Dit was dus mijn laatste triathlon van dit seizoen. Volgende week doe ik nog mee met het NK duathlon in Sittard, wat georganiseerd wordt door TTTL. Ik hoop dat mijn jetlag tegen die tijd een beetje over is!
Al met al heb ik een prachtig seizoen gehad. Nederlands kampioen, 20e op het EK, en in wereldbekerwedstrijden begin ik er nu ook echt bij te horen. Ik weet waar ik aan moet werken de komende winter, en ik ga keihard trainen zodat ik volgend jaar goed beslagen ten ijs kom in het worldcupcircuit!
Groetjes! Birgit
27 September 2006 - 15:29
Zwaag-nielie:
ja nu even rust en je voorbereiden op je taak als tante... je hebt al twee weekends vrijgenomen begreep ik?! -
28 September 2006 - 13:10
Henk:
Prachtig seizoen.........daar kun je trots op zijn! Nu lekker rusten en dan weer aan de slag voor nog een mooier seizoen 2007!