6e en 3e in Gladbeck!
Door: Birgit
Blijf op de hoogte en volg Birgit
22 Mei 2007 | Duitsland, Gladbeck
Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van de Duitse Bundesliga in Gladbeck. Deze teamwedstrijd doe ik al jaren mee voor mijn Duitse Team de Krefelder Kanu Klub.
Zoals ieder jaar stond 's ochtends de individuele sprint op het programma, waarbij in twee heats een mini-triathlon werd afgelegd over 250 meter zwemmen, 6 km fietsen en 2,5 km lopen. Ik startte in de eerste heat. Daar was ik erg blij mee, want alle teams hadden hun beste atleten in de eerste heat ingezet. Ik kwam als 2e uit het water achter de Tsjechische Lucy Zelenkova en sprong samen met haar de fiets op. Vrij snel sloten nog 2 dames bij ons aan en met zijn vieren werkten we goed samen, zodat we met 30 seconden voorsprong op de grote groep van de fiets kwamen. Ik ging als 2e lopen achter de Duitse Rebecca Robisch. Ik liep heel erg goed en bleef tot 2 kilometer 2e lopen. Helaas hadden de twee dames achter me een betere eindsprint en zo werd ik 4e. In de tweede heat hadden nog 2 dames een snellere tijd, zodat ik als 6e eindigde van de 40 dames, mijn beste prestatie ooit in de Bundesliga. Ik was hier heel tevreden mee, vooral gezien het internationale veld. De top 6 kwam achtereenvolgens uit Duitsland, Zweden, Ukraine, Tsjechie, Polen en Nederland (ik dus). De snelheidstraining van de afgelopen twee weken lijkt zijn vruchten af te werpen.
's Middags startten we verassend als 2e team, met 40 seconden voor op team 3. Het eerste team lag te ver voor om nog in te kunnen halen. Na het zwemmen (waarbij ik natuurlijk op kop zwom) hadden we onze voorsprong uitgebreid tot 1 minuut. Helaas waren we op de fiets minder goed, alleen ik en mijn teamgenoot Meike Krebs waren sterk en zo moesten wij tweeen al het kopwerk verrichten. Het 3e team haalde ons net voor de wissel naar het lopen in. We dachten ze met lopen nog wel in te kunnen halen, maar dat lukte helaas niet meer. Meike had met fietsen zoveel moeten geven, dat ze met lopen niet meer meekon. We hebben haar 5 km geduwd, maar het was net niet genoeg. Nou ja, met de 3e plaats waren we ook heel tevreden.
Volgende week ga ik naar het Belgische Meerhout voor een super prestige wedstrijd. Vorig jaar won ik daar, ik ben benieuwd wie er dit jaar aan de start staat en of ik dat kunststukje nog een keer kan herhalen!
Groetjes, Birgit
Ps. Belangrijk nieuws van het Olympische front; mijn broer Sander heeft zich afgelopen week in het Zuid-Afrikaanse Richardsbay genomineerd voor de Olympische Spelen van Beijing! Met zijn top-10 plaats in deze worldcup heeft hij aan een van de twee selectiekriteria voldaan. Echt een super opsteker voor hem en voor de Nederlandse triathlon in het algemeen. En ook voor mij is dit natuurlijk een enorme motivatie, want wat mijn broer kan... Ik vond het achteraf wel jammer dat ik er zelf niet bij was in Richardsbay, want de kopgroep bij de dames liep wel 3 minuten uit! Dan had er voor mij ook een goede klassering in gezeten. Maar goed, als je alles achteraf weet...